Wytyczne PFPŻ ZP dla producentów żywności w spr. koronawirusa
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaktualizowała Wytyczne dla producentów żywności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2 wywołującego chorobę COVID-19 (wersja 2 z 15.04.2020 r.).
W wytycznych uwzględniono dodatkowe wymagania wynikające z najnowszych przepisów, a także z komunikatów i informacji podanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Komisję Europejską.
Wytyczne uzupełniono o 3 sekcje:
- VI Środki do mycia i dezynfekcji
- VII Postępowanie ze zużytymi środkami ochrony osobistej
- VIII Pytania i odpowiedzi Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Komisji Europejskiej
Wytyczne można pobrać ze strony:
https://www.pfpz.pl/nowosci/?id_news=7198&lang_id=1