ABC prawa żywnościowego
Orzecznictwo TSUE w prawie żywnościowym – zagadnienia ogólne - dr. hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (1/2023)
Znaczenie pojęcia „jakość żywności" - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (3/2022)
Owady jako żywność. Nowe szanse i wyzwania - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (1/2022)
-
Pojęcie suplementu diety z perspektywy prawa żywnościowego i prawa farmaceutycznego - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (1/2021)
Konsekwencje naruszenie prawa żywnościowego - wymiar sankcji za naruszenie prawa żywnościowego Część II - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (4/2020)
Konsekwencje naruszenie prawa żywnościowego – zagadnienia wprowadzające Część I - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (3/2020)
- Wymogi prawa żywnościowego związane ze sprzedażą żywności przez internet - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (2/2020)
- Nowe zasady oznakowania żywności jako wolnej od GMO - Paweł Wojciechowski, Marta Łanoch – Uniwersytet Warszawski (1/2020)
Konsument żywności - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (4/2019)
„Środki spożywcze zastępujące całodzienną dietę, do kontroli masy ciała”, jako szczególna kategoria żywności przeznaczonej do stosowania w dietach o ograniczonej zawartości energetycznej w celu redukcji masy ciała - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet Warszawski (3/2019)
- Żywność dla dzieci. Część II - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (2/2019)
- Żywność dla dzieci. Część I - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (1/2019)
- Nowa żywność - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (4/2018)
- Żywność
ekologiczna - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (3/2018)
- Odpowiedzialność odszkodowawcza za produkt
żywnościowy - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (2/2018)
- Pojęcie „żywność
specjalnego przeznaczenia medycznego” - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski(1/2018)
- Obowiązek wycofania żywności z obrotu. Kiedy
podmiot prowadzący przedsiębiorstwo spożywcze ma obowiązek wycofania
żywności z obrotu i co oznacza ten
obowiązek? - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (4/2017)
- Nowa unijna regulacja urzędowych kontroli
żywności - dr hab. Paweł Wojciechowski – Uniwersytet
Warszawski (3/2017)
- Składniki żywności - dr hab. Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (2/2017)
- Znakowanie
żywności krajem lub miejscem pochodzenia – fragmentacja regulacji?
- dr hab. Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (1/2017)
- Żywność GMO w
Unii Europejskiej i USA - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (4/2016)
- Żywność „wolna”, "bez" – zakres dopuszczalnych informacji o tym, czego dany środek
spożywczy nie zawiera - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (3/2016)
- Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (2/2016)
- Przepisy
ogólne dotyczące informowania o żywności - Część 2 - Oświadczenia - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (1/2016)
- Przepisy ogólne dotyczące informowania o żywności - Część 1- dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (4/2015)
- Prawo
żywnościowe – podstawowe informacje - dr Paweł Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (3/2015)
- Prawo żywnościowe w systemie źródeł prawa - dr Paweł
Wojciechowski - Uniwersytet Warszawski (2/2015)