W auli głównej SGGW pod hasłem "Żywność markowa Bezpieczna i zdrowa odbyły się spotkania nauki, przemysłu i konsumentów dla: wyjaśnienia wątpliwości, obalenia mitów, zwiększania zaufania konsumentów wobec produktów. Przeprowadzono DIALOG NA PIĘĆ TEMATÓW - ekspertów z konsumentami: Dotyczył on omawianych przez wybitnych specjalistów w zakresie żywności i żywienia następujących tematów : Dodatki do żywności - uznane, niezbędne i sprawdzone - prof. Antoni Rutkowki, PAN Czy jesteśmy skazani na wegetarianizm? - dr n. med. Lucjan Szponar, Instytut Żywności i Żywienia Modyfikowana żywność - nie taki diabeł straszny... - prof. Stefan Malepszy, SGGW Białe i czyste mleko ojczyste - prof. Stanisław Zmarlicki Wybór szeroki - dieta świadoma - prof. Anna Gronowska-Senger, prof. Stanisław Berger, SGGW. Dla uczestników umożliwiono spotkania z producentami w trakcie których mogli oni zaprezentować swoje osiągnięcia w zakresie: zaawansowania technologicznego, reżimu higienicznego, systemów nadzoru i kontroli, spełniania oczekiwań konsumenckich.
|